Op het ogenblik dat je een omvormer gaat aanschaffen voor jouw systeem met zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met de manier waarop de verzamelde data kan worden uitgelezen. Vroeger was dit uitsluitend mogelijk lokaal bij het toestel zelf, maar dat bleek niet altijd even handig. Er zijn immers verschillende omvormers op de markt terug te vinden die het best zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen worden bevestigd. Dit betekent dat ze aan een frame op het dak worden bevestigd. Dit is op zich geen probleem, maar het maakt het uitlezen van de verzamelde gegevens een stuk minder toegankelijk. Kiezen voor een omvormer die is uitgerust met Bluetooth technologie kan dit gelukkig wel verhelpen; ook met een WIFI-verbinding natuurlijk.

Het comfort van een draadloze verbinding

Tegenwoordig zijn heel wat moderne omvormers voorzien van draadloze technologie. Het kan hierbij ook gaan om WIFI, maar in het merendeel van de gevallen is er toch gekozen voor Bluetooth (of beiden). Het feit dat je omvormer kan communiceren via Bluetooth brengt een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee. Op deze manier mag de omvormer waar dan ook in of rond je huis worden geplaatst, je beschikt altijd over de mogelijkheid om de verzamelde informatie op een eenvoudige, comfortabele en veilige manier af te lezen.

Af te lezen op diverse systemen

Bluetooth is een technologie die wordt ondersteund door verschillende systemen. Dit zorgt er voor dat de gegevens van de omvormer die via Bluetooth worden verstuurd moeiteloos kunnen worden afgelezen op bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Vaak gebeurt dit zelfs door middel van een speciale app die je een nog beter inzicht geeft in de prestaties van je zonnepanelen. Het spreekt tot slot voor zich dat de Bluetooth verbinding ook gewoon tot stand kan worden gebracht met je computer of laptop.

Betrouwbare specialisten in omvormers vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale specialisten in zonnepaneel omvormers en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.