De technologie waar een omvormer met WIFI gebruik van maakt is op zich niet helemaal nieuw meer te noemen. In eerste instantie werd er door verschillende producenten namelijk voor gekozen om uit te pakken met een omvormer die door middel van een ethernetkabel kon worden aangesloten op een intern netwerk. Dit bleek interessant, want zo kregen mensen op verschillende plaatsen in hun woning toegang tot de data die door de omvormer was verzameld. Het is echter lang niet overal zomaar mogelijk om een omvormer door middel van een ethernetkabel op het netwerk aan te sluiten en dus werd er op dit vlak naar een alternatief gezocht. Dat alternatief ontstond door het verschijnen van de omvormer met WIFI.

Principe blijft hetzelfde

Het achterliggende principe van de data die door middel van je omvormer wordt verzameld blijft uiteraard onveranderd. De data zal nog steeds door de omvormer continue worden gemonitord en zal bijgevolg proberen om altijd het meest optimale rendement te realiseren. Deze verschillen in rendement zal je als eigenaar van de installatie graag willen volgen. Het rendement is namelijk bepalend voor de terugverdientijd waar je rekening mee dient te houden. Door over de mogelijkheid te beschikken om alle data draadloos op te kunnen vragen en te kunnen analyseren is het mogelijk om altijd het meest optimale overzicht te bewaren. Produceert het systeem opeens zonder reden een stuk minder, bijv. dagelijks 30% minder? Dan kun je dus ook direct in actie komen door bijvoorbeeld met de installateur te bellen.

Jouw omvormer verbinden met diverse apparaten

Het feit dat een omvormer tegenwoordig over WIFI-technologie kan beschikken zorgt er voor dat het werkelijk veel eenvoudiger is geworden om bepaalde data uit te kunnen lezen. Hoe je dit precies zal doen is afhankelijk van jouw keuze. De data kan bijvoorbeeld worden uitgelezen door middel van een smartphone, maar je kan er eveneens voor kiezen om een tablet te gebruiken en ook je laptop en computer behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Is je omvormer op het dak achter je zonnepanelen terug te vinden? Dan hoef je door gebruik te maken van een omvormer met WIFI geen halsbrekende stunts meer uit te halen om de data te kunnen analyseren!

Betrouwbare specialisten in omvormers vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale specialisten in zonnepaneel omvormers en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.